Sjukgymnast

 

I fredags var jag vid sjukgymnasten på sjukhuset för första gången. Hon visade mig lite enklare övningar som jag kan göra för att hålla igång kroppen på en lagom nivå. Lite lågintensiv träning. Övningarna hon visade var för

 

1.Armarna- Rensa ett bord på allt utom en duk och sträcka ut armarna över bordet och lägg ner huvudet så det blir så bekvämt som möjligt och sen glida framåt med armarna ut längs bordet (med duken under så det blir glider lätt). På så sätt kan jag få bort spänningarna i armar och anklar utan att behöva få ont vilket jag får om jag måste lyfta armarna rakt upp, eller ut från kroppen.

 

2. Vaderna- Sittande ställning (på soffan t.ex.), dra in fötterna mot soffan så mycket det går utan att hälarna lyfter sig från golvet och luta överkroppen mot benen/knäna. Detta för att mjuka upp mina vader som är väldigt stela/spända.

 

3. Benen- Liggande ställning. Ha benen raklånga och så tar man ett ben i taget och drar uppåt och sträcker ut det igen. När benet är uppdraget kan man även gunga lite från ena sidan till andra sidan.

 Erkänn att ni är imponerade över min fantastiska paint-bild :P
 
 

Det här var de övningar sjukgymnasten rekommenderade. Hon ska kontakta en sjukgymnast på Korpen som jag ska gå till några gånger och förhoppningsvis få lite fler tips. Min träning kommer inte vara någon hårdträning på nåt sätt, och vi pratade om att det är viktigt att känna när kroppen säger stopp. Jag ska träna för att hålla kroppen igång så länge det går, så den inte rostar ihop tidigare än nödvändigt, men jag får inte träna så jag får ont, eller få träningsvärk. Då har jag tränat för hårt och det är inte något att föredra när man har en muskelsjukdom. Jag ska träna för att kroppen ska bli lite "mjukare" och inte så spänd.

 

Det kändes bra att jag kom iväg och att bollen är i rullning. Vi pratade om lite annat också som vikt, svårigheter i vardagslivet som sjukdomen medför osv.

 


RSS 2.0